El proper 26 d’octubre se celebrarà al CaixaForum de Girona la jornada Turisme i societat. Les noves tecnologies, la revolució permanent que coorganitzen la Fundació Jordi Comas Matamala i l’Agència Catalana de Turisme.

La jornada d’anàlisi i reflexió està estructurada en quatre panels que reuniran experts de diferents àmbits.

En el primer panel titulat Societat i noves tecnologies s’abordarà l’impacte que ha tingut la irrupció d’Internet i les noves tecnologies en la societat, el que està fent l’administració pública per fomentar el desenvolupament de la societat digital i es reflexionarà sobre cap on anem. També s’analitzarà com Internet ha permès l’aparició de nous models de negoci i de com es poden transformar els existents i innovar en un context global i més competitiu. Hi participaran Enrique Santiago, director d’empreses de Telefónica Catalunya, Àlex Rostoll, consultor TIC de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat i David Martí, president de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG).

El segon panel, analitzarà com han incidit les noves tecnologies en dos dels principals subsectors d’allotjament turístic -hotels i apartaments- i en un municipi com a destinació. En aquesta taula hi prendran part l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, el president de Costa Brava Verd Hotels, Jordi Mias i la vicepresidenta de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) Esther Torrent.

Al tercer panel Adaptar-se al canvi, es presentaran eines i tècniques de gestió que ajuden a les empreses a adaptar-se al nou escenari creat a partir de la irrupció d’Internet. En aquesta taula, Miquel Nieto de Synergic Partners parlarà com el big data pot transformar el sector; Borja Expósito de Zip Zap Social explicarà com gestionar la comunicació i la reputació d’un establiment turístic i Meritxell Pérez, CEO & Founder d’HotelsDot explicarà com el reveneu management permet vendre al preu indicat, en el moment just i al client adequat afavorint que els establiments augmentin l’ocupació i els seus ingressos.

Després d’haver radiografiat la situació, i els canvis que ha experimentat el sector amb les noves tecnologies i algunes de les eines té a l’abast per adaptar-se, el darrer panel pretén reflexionar d’una forma més genèrica cap on han d’anar les destinacions turístiques. Hi participaran com a ponents, el degà de la Facultat de Turisme de la UdG, Joaquim Majó, el coordinador de l’Observatori del Turisme a Barcelona, Damià Serrano Miracle, el catedràtic especialista en Economia del Turisme de la UdG, Modest Fluvià i el periodista i escriptor de viatges Xavier Febrés.

La jornada, que s’emmarca en els objectius principals de la Fundació Jordi Comas de convertir-se en un espai d’opinió i reflexió al voltant del turisme per crear pensament i transmetre’l fent-ne pedagogia, compta amb el patrocini de la Fundació Bancària “la Caixa”, Telefónica, Sorea, Saba, RACC, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i els Ajuntaments de Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Els interessats en assistir-hi poden inscriure’s a través d’aquest enllaç http://www.fundaciojordicomas.org/activitat/jornada-les-noves-tecnologies-la-revolucio-permanent/