Blog

15oct.2018

La Fundació Jordi Comas organitza una jornada per analitzar l’impacte de les noves tecnologies en el sector turístic

El proper 26 d’octubre se celebrarà al CaixaForum de Girona la jornada Turisme i societat. Les noves tecnologies, la revolució permanent que coorganitzen la Fundació Jordi Comas Matamala i l’Agència Catalana de Turisme.

La jornada d’anàlisi i reflexió està estructurada en quatre panels que reuniran experts de diferents àmbits.

En el primer panel titulat Societat i noves tecnologies s’abordarà l’impacte que ha tingut la irrupció d’Internet i les noves tecnologies en la societat, el que està fent l’administració pública per fomentar el desenvolupament de la societat digital i es reflexionarà sobre cap on anem. També s’analitzarà com Internet ha permès l’aparició de nous models de negoci i de com es poden transformar els existents i innovar en un context global i més competitiu. Hi participaran Enrique Santiago, director d’empreses de Telefónica Catalunya, Àlex Rostoll, consultor TIC de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat i David Martí, president de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG).

El segon panel, analitzarà com han incidit les noves tecnologies en dos dels principals subsectors d’allotjament turístic -hotels i apartaments- i en un municipi com a destinació. En aquesta taula hi prendran part l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, el president de Costa Brava Verd Hotels, Jordi Mias i la vicepresidenta de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) Esther Torrent.

Al tercer panel Adaptar-se al canvi, es presentaran eines i tècniques de gestió que ajuden a les empreses a adaptar-se al nou escenari creat a partir de la irrupció d’Internet. En aquesta taula, Miquel Nieto de Synergic Partners parlarà com el big data pot transformar el sector; Borja Expósito de Zip Zap Social explicarà com gestionar la comunicació i la reputació d’un establiment turístic i Meritxell Pérez, CEO & Founder d’HotelsDot explicarà com el reveneu management permet vendre al preu indicat, en el moment just i al client adequat afavorint que els establiments augmentin l’ocupació i els seus ingressos.

Després d’haver radiografiat la situació, i els canvis que ha experimentat el sector amb les noves tecnologies i algunes de les eines té a l’abast per adaptar-se, el darrer panel pretén reflexionar d’una forma més genèrica cap on han d’anar les destinacions turístiques. Hi participaran com a ponents, el degà de la Facultat de Turisme de la UdG, Joaquim Majó, el coordinador de l’Observatori del Turisme a Barcelona, Damià Serrano Miracle, el catedràtic especialista en Economia del Turisme de la UdG, Modest Fluvià i el periodista i escriptor de viatges Xavier Febrés.

La jornada, que s’emmarca en els objectius principals de la Fundació Jordi Comas de convertir-se en un espai d’opinió i reflexió al voltant del turisme per crear pensament i transmetre’l fent-ne pedagogia, compta amb el patrocini de la Fundació Bancària “la Caixa”, Telefónica, Sorea, Saba, RACC, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i els Ajuntaments de Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Els interessats en assistir-hi poden inscriure’s a través d’aquest enllaç http://www.fundaciojordicomas.org/activitat/jornada-les-noves-tecnologies-la-revolucio-permanent/

 

 

 

  • 15 oct., 2018
  • Fundació JC
  • Noves tecnologies, Fundació Jordi Comas Matamala, Turisme,

Categories