El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, el xef Joan Roca i el biòleg Ramon Folch seran els protagonistes de les tres Tribunes que la Fundació Jordi Comas Matamala portarà a terme de maig a octubre, juntament amb una jornada sobre tendències del turisme de vacances destinada als professionals del sector. Aquestes quatre accions, juntament amb el Memorial Jordi Comas, celebrat aquest vespre, constitueixen el programa de la Fundació per al 2016.

El dia 20 de maig vinent, el president de la Generalitat protagonitzarà la primera de les Tribunes parlant sobre el turisme com a sector estratègic de la Catalunya independent. El dia 16 de setembre serà el xef Joan Roca qui ocuparà la segona Tribuna per explicar els valors intangibles del Celler de Can Roca, i tancarà el cicle el biòleg Ramon Folch, el dia 7 d’octubre, amb una intervenció titulada “Turisme: sumar sense restar. Treure partit de la interferència entre sistemes.” Totes tres Tribunes se celebraran al S’Agaró Hotel, de S’Agaró, a partir de les 19:30 h., aniran seguides de col·loqui i es clouran amb un sopar. La participació en cada Tribuna requereix inscripció prèvia i l’abonament d’un ticket de 50 €.

La Fundació Jordi Comas Matamala organitza també, per al dia 28 d’octubre, una Jornada dedicada a analitzar les tendències del turisme de vacances a través de quatre panels d’experts en la matèria: un que reunirà representants de l’àmbit universitari, un altre amb assessors i experts en gestió turística, un tercer, del món empresarial i el quart, format per usuaris prescriptors i comunicadors. La jornada està orientada a l’àmbit professional i també es portarà a terme al S’Agaró Hotel.

La Fundació Jordi Comas Matamala ha fet públic aquest seguit d’accions per a aquest any en el decurs del IV Memorial que s’ha celebrat aquesta tarda a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro, després de la reunió ordinària del patronat de l’entitat. Durant l’acte, la seva presidenta, Carme Hospital, vídua de Jordi Comas, ha celebrat la vocació de la Fundació per promoure activitats que aportin reflexió al món del turisme i el director, Enric Serra, que ha definit aquest primer any de vida de la Fundació com un període de estructuració interna.

L’acte també ha estat el marc d’exposició del treball “La Vall d’Aro en temps dels avis. El patrimoni etnològic immoble de la Vall d’Aro” a càrrec de Jaume Badias Mata, guanyador de la IV edició del Premi de Recerca Local Jordi Comas que convoca l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro a través de la Biblioteca Mercè Rodoreda. Jaume Badias ha estat introduït per Lluís Pujol, regidor de Cultura de Castell-Platja d’Aro que ha manifestat el desig que la col·laboració amb la Fundació Jordi Comas doni encara més impuls al premi. Finalment, l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, ha donat per convocada la V edició del premi i el grup de cantaires Peix Fregit ha tancat l’acte amb la seva actuació.