L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda i la col·laboració de la Fundació Jordi Comas, convoca l’onzè Premi de Recerca Local Jordi Comas dotat amb 4.500 euros, per al millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir, posteriorment, un treball de recerca sobre el municipi en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore…). Es poden lliurar fins al 3 d’octubre de 2022 a la biblioteca.

El veredicte es farà públic el novembre d’enguany i el treball final, amb una extensió d’un centenar de pàgines i suport fotogràfic o gràfic corresponent, cal lliurar-lo un any més tard, no més enllà de novembre de 2023. El guardons adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en homenatge a l’empresari de l’hoteleria i la restauració, també vinculat a múltiples entitats turístiques i econòmiques, i amb l’administració pública; i compten amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas i Matamala.

Alhora es manté la possibilitat que els treballs no premiats puguin ser valorats en futures edicions de la convocatòria si els autors ho autoritzen -però sempre donant prioritat a les propostes de l’edició en curs- generant-se una borsa de projectes per reduir la possibilitat que es declari desert, com va passar l’any 2016. El consistori pot publicar el treball en format de llibre (complert o un resum del mateix), com ha fet amb set volums -i actualment en procés d’edició de dos més- amb la voluntat de construir una col·lecció de monografies locals.

El jurat està format pel regidor de Cultura, Josep Amat; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles i pel president de la Fundació Jordi Comas i Matamala, Martí Sabrià. La proposta guardonada prendrà el relleu al treball guanyador de la desena edició, l’any 2021: Casinos i societats d’ajuda al vell Platja d’Aro, presentat de manera col·lectiva per l’entitat local Centre l’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro.

[ +info: BMR · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · web · pdf · @bmrcastellpdas ]