Coincidint amb la declaració del 2018 com a Any del Turisme Cultural, la Fundació Jordi Comas organitza, conjuntament amb l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’ESADE Creapolis, una jornada per analitzar i posar en valor la Costa Brava com a destinació de turisme cultural.

Per fer-ho, els organitzadors han reunit com a ponents Oriol Aguilà, director del Festival Castell Peralada -un dels esdeveniments musicals de referència les nits d’estiu a la Costa Brava-; Glòria Bosch, directora d’art de la Fundació Vila Casas -que compta amb dos museus d’art contemporani, un de fotografia i un altre d’escultura a la comarca del Baix Empordà-; Assumpció Hosta, directora del Patronat Call de Girona -un dels conjunts monumentals més importants de la demarcació que rep milers de visitants cada any-; i Josep Ollé, director dels Jardins de Cap Roig, un espectacular espai natural que també acull un destacat festival musical i que en els propers mesos serà objecte de diferents actuacions de millora que es convertiran en nous reclams.

La Jornada se celebrarà a ESADE Forum (ESADE-Pedralbes), a l’Avda. Pedralbes, 60, de Barcelona, el divendres, 23 de març de 2018 a partir de les 9.30. Les persones interessades s’hi poden inscriure a través del web http://www.esadecreapolis.com/eventos/.

Obriran la Jornada Ricard Santomà, degà de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi, Carme Hospital Poch, presidenta de la Fundació Jordi Comas Matamala i Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme.

Aquest és el segon any que la Fundació Jordi Comas Matamala organitza un acte conjuntament amb l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’ESADE Creápolis. El 2017 es va celebrar una jornada emmarcada pel títol “L’Empordà: processos cap a una destinació turística de qualitat”, amb l’objectiu de mostrar els valors més rellevants aplicats en diversos casos d’èxit en l’atracció del turisme de qualitat cap a aquesta regió de Catalunya.