La Fundació Jordi Comas i Matamala ha reconegut, a la segona edició dels Premis T, les trajectòries del mecenes Antoni Vila Casas, del matrimoni d’empresaris de Palafrugell format per Jordi Grau i Maria Dolors Segarra, i del dinamitzador cultural Josep Lloret.
Ha estat en el decurs de la celebració del VIè Memorial Jordi Comas que s’ha celebrat a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro i que ha reunit a gairebé 120 persones. L’acte ha comptat amb la presència del diputat Jordi Camps, en representació de la Diputació de Girona, Enric Gonzàlez, en representació del departament d’empresa i coneixement, Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d’Aro, entre d’altres, i ha conclòs amb l’actuació musical del Joan Rubau Quintet.
Els guardonats d’aquest any han rebut la distinció per diferents aspectes: l’empresari farmacèutic i mecenes Antoni Vila Casas, per haver reforçat l’oferta cultural de la Cota Brava amb l’obertura de dos Museus d’art contemporani, un dedicat a l’escultura a Palafrugell i l’altre a la fotografia a Torroella de Montgrí, en dos espais arquitectònics singulars que prèviament va rehabilitar. Jordi Grau i Maria Dolors Segarra, per haver crear una empresa familiar d’èxit, Licors Grau, que acaba de complir de 40 anys convertida en un referent a nivell de l’Estat i una de les empreses punteres a Europa; i finalment Josep Lloret i Collell, per la seva trajectòria com a dinamitzador cultural, ideòleg i impulsor del Festival de Música de Torroella de Montgrí, un dels esdeveniments musicals més importants de l’estiu a la Costa Brava que aquest any arriba a la 38ª edició.
“T” de Turisme i Transversalitat
El Premi simbolitzat per la lletra “T” s’inspira en els conceptes que defineixen els eixos de la Fundació Jordi Comas Matamala: Turisme i Transversalitat. El guardó, creat per l’artista David López, representa l’entorn mediterrani que li és propi: una lletra “T” en ferro massís, que recorda una àncora rovellada pels anys com a símbol de l’antiguitat de les civilitzacions que l’envolten i una base en fusta d’olivera centenària. Amb aquest conjunt, l’artista vol fer entendre que el creixement lent de la fusta ha estat paral·lel al creixement del turisme.
David López, nascut a Olot i format a l’escola de Marian Vayreda Puigvert, treballa tècniques com el dibuix i té interès per l’estètica de la composició i el color. De la seva trajectòria artística, destaquen nombroses exposicions individuals i col·lectives de pintura que va iniciar, encara molt jove l’any 1999.
La Fundació Jordi Comas Matamala va crear l’any passat aquest guardó amb l’objectiu de distingir aquelles personalitats que han fet que el turisme sigui un sector de futur i de qualitat des de diferents àmbits socials. Els Premis T, es varen concedir en la seva primera edició a Ramon Boixadós, president de la Fundació Gala i Salvador Dalí, Eugeni Llos, promotor de viatges turístics de la Costa Brava, i Elsa Peretti, dissenyadora d’alta joieria.