El documental, promogut per la Fundació Jordi Comas Matamala, porta el mateix títol del llibre, publicat el l’abril de 2013, cinc mesos després del traspàs del conegut empresari hoteler. L’audiovisual actualitza els continguts d’aquell volum i tracta el futur de la Costa Brava, des d’una òptica transversal i multidisciplinar, amb la figura de Jordi Comas com a fil conductor.

Dirigit per Josep Puigbó, periodista i patró fundador de la Fundació Jordi Comas Matamala, en el documental hi participen els autors del llibre: la seva vídua i presidenta de la fundació, Carme Hospital; els periodistes Pius Pujades, Salvador García-Arbós i Enric Serra, que va ser qui va coordinar l’edició del volum, fruit de la voluntat d’uns quants amics, i que substitueix el traspassat Narcís-Jordi Aragó; l’historiador Ferran Mascarell; l’advocat Jordi Xuclà; el consultor turístic Martí Sabrià; l’editor Ricard Planas; l’escriptor Antoni Puigverd; el naturalista Jordi Sargatal i Joan i Josep Roca, cuiner i cambrer de vins, respectivament, a més del mateix Josep Puigbó.

En el documental, també, intervenen l’economista Joan Cals; el cuiner i hoteler Jaume Subirós; el mecenes Antoni Vila Casas; el bisbe de Girona, Francesc Pardo; l’exvicepresidenta d’Skal Internacional, Tere Díaz; la CEO del CETT, Maria Abellanet; l’escriptor Miquel Martín Serra; els periodistes Jordi Bosch i Lluís Falgàs; l’hotelera Cristina Cabañas; el socioecòleg Ramon Folch; l’historiador Joaquim Nadal, l’empresària Willy Wassink i la rapsoda Carme Jordi Hospital.

L’audiovisual ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, CaixaBank i la Fundació “la Caixa”.

El documental s’estrenarà el divendres 21 de maig, a les 20.00, en un acte de la fundació que se celebrarà a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro.

Per respectar les mesures de seguretat vigents, l’acte es farà amb aforament limitat. També serà retransmès en directe, per streaming, a través del Canal de YouTube de la fundació i, a partir de les 23.00 del mateix dia, l’acte es podrà seguir per Televisió Costa Brava.